Våra medarbetare i Gagnef listar fem fördelar med värmepump

Genom att installera en värmepump i Gagnef kan du minska dina energikostnader för uppvärmningen med upp till 80 %. Eftersom pumpen använder solenergi för uppvärmning så bidrar du även till en bättre miljö. Här kan du läsa om fördelarna med att installera ett alternativt värmesystem.

Idag har en majoritet av villaägarna förstått fördelarna med att installera en värmepump vilket bidrar till att de minskat sina energikostnader för husets uppvärmning med 50-80 %. En pump kan installeras i näst intill alla fastigheter i hela Sverige. I mellersta och norra Sverige är det mest effektivt att installera bergvärme medan det i övriga delar av Sverige är vanligt att installera luft/vatten system. 

 

Fem fördelar med att installera värmepump i Gagnef

Det finns många fördelar med att installera ett alternativt värmesystem, både ekonomiska men också för inomhusklimatets skull. Nedan listar våra skickliga rörmokare i Gagnef de fem främsta fördelarna.

 

  1. En av de främsta orsakerna till att de flesta väljer att installera en värmepump i Gagnef är för att det är en investering som är lönsam med snabb återbetalningstid. Redan efter cirka 3-5 år har du fått tillbaka dina pengar för investeringen. Därefter kan du se fram emot sänkta energikostnader på mellan 50-80 % i många år framåt.
  2. Systemet använder solenergi som lagras i berg, jorden eller i luften för att producera värme. Det innebär att det även bidrar till minskad miljöpåverkan.
  3. Du kommer att få ett jämnare inomhusklimat.
  4. En värmepump i Gagnef går att installera i näst intill alla fastigheter. Du kan hämta solenergi från berget, jorden eller från luften beroende på vilka förutsättningar som är bäst för din fastighet.
  5. En pump värmer inte enbart upp inomhusluften i din fastighet utan kan även användas för att värma upp hushållets varmvatten. Värmesystemet kan också användas för att värma upp din pool och dina vattenbaserade värmegolv om du så önskar.

 

Vi kan hjälpa dig minska dina uppvärmningskostnader

Om du vill få hjälp med att minska din fastighets uppvärmningskostnader kan du vända dig till oss på Gagnefs VVS-service AB som utför tjänster åt privatpersoner och företag. Vi kan bistå med rådgivning kring ditt val av värmepump utifrån din fastighets förutsättningar. Våra rörmokare i Gagnef hjälper dig med installationen så att du får ut optimal effekt från din pump och därmed får en maximal energibesparing. Om du vill få mer information om hur du kan minska dina uppvärmningskostnader genom att installera en värmepump i Gagnef är du välkommen att  kontakta oss. Vi berättar gladeligen mer om oss och bistår med kostnadsfri konsultation inför ditt projekt.